Ända sedan jag var liten har jag varit fascinerad av drejning. Jag såg en gång en krukmakare som drejade upp den ena skålen efter den andra i sin verkstad. Jag tänkte att det där måste ju vara det roligaste man kan göra. Bilden och känslan etsade sig fast i mitt inre och en önskan om att lära mig hantverket tog fart.

Att arbeta med händerna har alltid varit viktigt för mig. Den tillfredsställelse jag känner när jag skapat har blivit som ett beroende och jag klarar mig inte utan den. Men det var inte förrän i vuxen ålder som minnet av krukmakaren åter dök upp. Jag mindes känslan och förstod att jag måste göra något åt min dröm. Den hade legat där i mitt omedvetna och pockat på uppmärksamhet.

Nu, några kvällskurser och folkhögskoleår senare har jag öppnat egen verkstad i litet format. Jag arbetar i stengods och främst vill jag att mina produkter ska kunna var en tillgång i vardagslivet. Jag utgår oftast från vad jag själv behöver i mitt kök eller hem. Ibland får jag lust att göra mer skulpturala saker och då hämtar jag idéer från naturen. Insekter och frökapslar inspirerar mig för närvarande.

Utbildningar:
2007-2009, Leksands folkhögskola
2000-2001, Helsjöns folkhögskola

Uppdrag:
2008, Nattvardskärl till Vika kyrka, Falu pastorat, 5 delar

Utställningar:
6 juni-13 september 2009, ”Med rötter i Dalarna”, Rättviks kulturhus
17 juni-7 augusti 2010,  "I bersån", Leksands hemslöjd
Oktober-november 2010, Gästmedlem hos Blå snigel, Falun   (Klicka här)

Aktuellt:
27 juli-9 augusti, utställning, Stensalen Galleri och sån't, Furudal
27-29 september, Allekonsten, Mariestad
28-29 september, Konst i Kvadrat, Galleri Storsten, Falun-Borlänge